Over

Uitgeverij Kind en Ontwikkeling

Uitgeverij Kind en OntwikkelingUitgeverij Kind en Ontwikkeling is een kleine uitgeverij in beheer van Praktijk Van Zon (Angelique van Zon) om boeken en materialen uit te geven die gebruikt kunnen worden om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. In 2017 is het boek uitgebracht: "Het kind aan het stuur, Executieve functies; het ontwikkelen van zelfsturing". Sinds 2015 geeft Angelique van Zon cursussen/trainingen/studiedagen en coaching op het gebied van executieve functies. De studie en ervaringen wordeng gecombineerd voor de ontwikkeling van boeken en materialen. Via de webwinkel op deze site, kunnen de materialen besteld worden. Via diverse boekhandels en bol.com is het boek "Het kind aan het stuur"ook te bestellen. 

2015

2017

Het boek "Het kind aan het stuur" wordt 19 april uitgegeven. Het is een groot succes en wordt nog steeds goed verkocht en gebruikt op scholen/ in praktijken etc. 

Onze geschiedenis

De basiscursus executieve functies is geschreven en gegeven aan logopedisten. In eerste instantie is deze verdeeld over 3 avonden maar er was zoveel te vertellen dat de cursus in twee dagen verdeeld is. 

Kind en Ontwikkelingis een kleine uitgeverij gekoppeld aan Praktijk Van Zon (http://www.praktijkvanzon.nl).

Auteur en uitgever Angelique van Zon:


Ik ben in 1998 afgestudeerd als logopedist en ben in 1999 een eigen praktijk gestart. Net als vele collega's, ben ik steeds breder gaan kijken naar kinderen. Door middel van zelfstudie, cursussen en opleidingen ben ik me verder gaan verdiepen in vele gebieden die verband houden met de ontwikkeling van een kind. Doormijn huidige studie psychologie kan ik de theoretische achtergrond nog beter koppelen aan mijn jarenlange praktijkervaring. Ik wilde mijn kennis en kunde graag overdragen en schreef een cursus voor logopedisten en leerkrachten over executieve functies; de zelfsturing van een kind. Het schrijven van de cursus gaf me al groot plezier, het geven ervan was nog leuker.

En toch had ik nog een doel. Een doel dat ik lang geleden had gesteld; mijn opgedane kennis verzamelen in een boek. Dat doel heb ik behaald. Het boek: "Het kind aan het stuur"executieve functies; het ontwikkelen van de zelfsturingis af. Het is geschreven voor ouders, leerkrachten, hulpverleners en een ieder die geïnteresseerd is in dit onderwerp.


De kosten van het boek zijn€ 24,90 (exclusief €3,95 verzendkosten in Nederland per 1 of 2 boeken). De algemene voorwaarden staan op deze site vermeld.

Voor een beschrijving van het boek zie afbeelding hieronder:

2023

Vanaf 2022 is er door Angelique van Zon en Yvonne van den Heuvel hard gewerkt om diverse materialen te maken ten behoeve van de stimulering van de executieve functies. Na veel onderzoek, studie en try-outs, lanceren we binnenkort matererialen die passen bij de manier waarop wij werken aan de executieve functies. 

Vormgeving is gedaan door Emma van der Geer (afgestudeerd in communicatie) en de illustraties door www.guusjoos.nl 

Onze medewerkers

Angelique van Zon, eigenaar Praktijk van Zon en Uitgeverij Kind en Ontwikkeling. Auteur en ontwikkelaar (spel)materialen executieve functies.

Foto volgt nog

Emma van der Geer, vormgeefster (spel)materialen executieve functies.

Yvonne van den Heuvel, ontwikkelaar en tester (spel)materialen executieve functies.

Guus Niessen, illustrator bij www.guusjoos.nl